Истрага у ЈП “Врбас”

На основу анонимне пријаве Саобраћајна инспекција Полицијске управе Нови Сад покренула је истрагу у ЈП за превоз путника "Врбас" због појаве потврда о извршеном техничком прегледу аутобуса ове фирме, овереним, како се сумња, лажним печатом Ауто-мото савеза Србије. До сада је утврђено постојање седам фалсификованих потврда, а истрага је у току. Према речима директора предузећа Владимира Папуге, због целог случаја поднета је кривична пријава против НН лица и у току је поступак како би се утврдило ко је и због чега користио спорни печат. 
  “Мотив овог дела ми није јасан јер од тога нико није могао остварити материјалну корист, а не може се говорити ни о томе да је неко хтео да уштеди за фирму, јер је цена тог техничког прегледа свега 2.400 динара. Нема говора ни о томе да смо хтели да прикажемо техничку исправност неких неисправних возила, јер је свих седам аутобуса, за које су пронађене фалсификоване потврде, одмах послато на ванредни технички преглед на којем је утврђено да су технички исправни”, рекао је Папуга. Он је додао да се исти такав печат користи за потврде о техничком прегледу теретних и такси возила и да једино ту може лежати мотив коришћења лажног печата. “Неко је једино на тај начин могао остварити неку корист, али зашто је користио тај печат и за наше аутобусе није нам јасно. Ми техничке прегледе плаћамо на основу фактура које стигну из АМС-а, а због ранијег дуга и периодичног плаћања тих обавеза, нисмо могли приметити да неки прегледи нису фактурисани”, рекао је Папуга.
  Спорни печат није пронађен већ његови отисци на фалсификованој документацији, а на графолошком испитивању тренутно су све потврде о техничкој исправности од априла ове године. Предмет графолошке истраге је печат-датумар који је коришћен упоредо с лажним печатом АМС-а, за који се сумња да је у власништву ЈП „Врбас“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"