Следи комасација

Руководство локалне самоуправе донело је одлуку да део средстава остварених кроз издавање државног земљишта у закуп буде усмерен у комасацију пољопривредних површина у катастарским општинама Косанчић, Савино Село и Куцура. За посао који подразумева груписање земљишта са циљем стварања бољих услова за пољопривредну производњу, успостављена је сарадња са Грађевинским факултетом у Београду чији ће стручњаци израдити програм и пратити активности на комасацији.
  „Комасација у катастарским општинама Куцура, Савино Село и Косанчић до сада није спроведена и наша је процена да постоје вишеструки разлози да се то сада учини. На тај начин поступак комасације биће извршен у целој општини Врбас. Део средстава обезбедили смо кроз издавање државног земљишта, а други део ћемо обезбедити у сарадњи са покрајинским и републичким органима. Процедура ће трајати око три године“, рекао је Миодраг Шошкић, начелник Општинске управе.
  Према речима проф. др Манојла Миладиновића са Грађевинског факултета у Београду, поступак комасације који предвиђа груписање расцепканог поседа, затим формирање парцела правилног облика, формирање мреже пољских путева који омогућује директан приступ на сваку парцелу, формирање мреже канала за одводњавање и наводњавање, формирање пољозаштитних појасева, решавање имовинско правних проблема и корекција границе насеља, вршиће се у циљу сређивања стања у атарима и стварања најоптималнијих услова за развој пољопривреде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"