Средства за запошљавање

Укупно 121 општина у Србији поднела је Националној служби за запошљавање захтев за суфинансирање локалних акционих планова запошљавања у 2011. години. За ову намену општине су издвојиле 772 милиона динара, што ће са додатним средствима Министарства економије и регионалног развоја омогућити запошљавање више од 7.000 лица. Општина Врбас издвојиће из општинског буџета шест милиона динара за ову намену, с тим што су на још неким позицијама обезбеђена додатна средства за ову намену.

Национална служба за запошљавање саопштила је да ове године поднето десет пута више захтева него прошле, када је само десет локалних самоуправа издвојило средства у вредности од 75 милиона динара, међу којима је била и општина Врбас. Захтеви су поднети у свим регионима Србије, једнак број захтева поднеле су општине које спадају у неразвијене (58 захтева), и развијене (59 захтева), што говори да су локалне самоуправе препознале важност децентрализације политике запошљавања, чији је циљ смањење регионалних разлика.

Највише средстава локалне самоуправе издвојиле су за субвенције за запошљавање на новоотвореним радним местима – 329 милиона динара, затима за суфинансирање програма приправника – 226 милиона динара, субвенције за самозапошљавање – 192 милиона динара, као и за програме обука незапослених лица – 25 милиона динара. У Јужнобачком округу, од дванаест, на позив се одазвало девет општина. Оне су конкурисале за суфинансирање субвенција за запошљавање на новоотвореним радним местима, затима за суфинансирање програма приправника, субвенција за самозапошљавање, као и за програме обука незапослених лица. У ту сврху  локалне самоуправе су издвојиле нешто више од 73,5 милиона динара.

Да би општине добиле средства из буџета потребно је да имају Локални акциони план запошљавања који је усклађен са Националним акционим планом запошљавања, као и формиран савет за запошљавање, односно да испуне услове предвиђене позивом.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"