Винограђани траже жуту воду

Неколико становника насеља Виногради затражило је у име својих комшија из овог дела града од представника локалне самоуправе да им што пре у функцију врате бунар жуте воде. Житељи Винограда затражили су од председника општине Врбас др Жељка Видовића да се извор оспособи, јер не ради још од септембра 2008. године, и према првим договорима, на истом месту биће ископан нови бунар.

 

„Документација спорног бунара и чесме је непотпуна и предмет је судске истраге, због стравичне експлозије у септембру 2008. године, када је једна особа и смртно страдала. Једино решење је копање новог бунара и обећавам да ће локална самоуправа за тај посао пронаћи потребна средства“, рекао је Видовић. Међутим, Винограђани сматрају да ова вода није узрок несреће и незадовољни су због тога што ни након две и по године нису добили „жуту воду“, али ни јасан одговор о томе шта је изазвало експлозију и ко је одговоран за несрећу.

„Грађани који су нас делегирали да преговарамо да се чесма поново пусти у рад већ губе поверење у нас. Већ више од годину дана се састајемо са надлежнима у ЈП 'Дирекција за изградњу' и локалној самоуправи и ништа“, рекао је Томислав Стевовић, један од Винограђана који је укључен у решавање овог проблема. Они су истакли да им сада, од како је саопштено да је копање новог бунара једино решење за овај проблем, не преостаје ништа друго него да наставе сарадњу са представницима локалне самоуправе, како би насеље добило нови бунар безбедан за употребу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"