Оброци за 100 лица

Број корисника услуга Народне кухиње у 2011. години увећан је на 100. Овај вид помоћи социјално најугроженијим грађанима општине Врбас уведен је у октобру 2009. године, од када су свакодневно спремани оброци за 80 лица, али се ове године указала потреба за повећањем услуга. Према речима Радмиле Мусић, чланице Општинског већа задужене за здравство и социјалну политику, финансирање Народне кухиње обезбеђује се из неколико извора.

„Уз општински буџет, Народна кухиња се финансира и средствима Међународног Црвеног крста који обезбеђује пакете намирница, затим средствима Индустрије меса 'Карнекс' која обезбеђује готова јела за дане викенда, а од ове године финансијску подршку Народној кухињи пружа и један анонимни донатор. Он је, наиме, изабрао Врбас и још четири града у Војводини у којима ради Народна кухиња, и наредна три месеца поклониће за ову намену 3.000 евра у намирницама“, рекла је Мусић.

Лица која се хране у Народној кухињи су корисници материјалног обезбеђења породица, односно социјално угрожени грађани који су на евиденцији Центра за социјални рад. Они сваког месеца добијају бонове за Народну кухињу, каже Мусић, сразмерно броју чланова породице. „Процена Центра за социјални рад је да постоји потреба за оброцима за 100 лица, али то се односи само на сам Врбас. Надамо се да ће се у наредном периоду решити питање корисника Народне кухиње на нивоу свих места у општини“, истакла је Мусић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"