Новац од казни у опремање

Ступањем на снагу Закона о безбедности саобраћаја којим су знатно повећане новчане казне за прекршаје у саобраћају, али и успостављен нови однос у прерасподели прикупљених средстава, у буџет општине Врбас у 2010. години слило се на овај начин 5,5 милиона динара. Ова сума је 30 одсто од укупно наплаћених казни, док је преосталих 70 одсто уплаћено у буџет Републике Србије. Према речима Александра Крунића, члана Општинског већа задуженог за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине, прикупљена сума утрошена је на више пројеката, док је план за 2011. годину да се средствима од наплаћених казни помогну Полицијска станица и Ватрогасна јединица.

 

„Износ од 5,5 милиона динара је била пројекција на почетку прошле године, па је у складу са тим и направљен план и програм Савета за безбедност саобраћаја. Један део тих средстава у висини од 1,5 милиона динара утрошен је за набавку радара који је дат на коришћење Полицијског станици. Такође, постављени су лежећи полицајци у улицама Лазе Костића, Раде Маријанца и Петра Драпшина. На неколико локација у граду започето је и постављање одбојних ограда, обично у опасним кривинама, раскрсницама и свуда где је на неки начин угрожена безбедност“, истакао је Крунић.

Када је реч о светлећим маркерима који су постављани уз пешачке прелазе и то углавном у близини школа, Крунић каже да су се показали као добро решење, па је план да се у овој години на исти начин обезбеде прелази код свих школа. „У овој години план је да се средствима од наплаћених казни настави опремање Полицијске станице и Ватрогасне јединице. Намеравамо да за Полицијску станицу обезбедимо опрему за вршење увиђаја приликом саобраћајних незгода. Један део средстава издвојићемо за набавку опреме за помоћ приликом заглављивања или оштећења у мери када се повређена лица не могу извадити из возила и на тај начин помогнемо Ватрогасној јединици да што боље обавља свој посао“, рекао је Крунић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"