Нова служба у ДЗ

У Дому здравља “Вељко Влаховић” званично је почела да ради поливалентна патронажна служба за пружање превентивних здравствених услуга у домовима пацијената на територији целе општине Врбас. Носиоци ове службе биће медицински техничари, у сарадњи са лекарима, и њихова улога биће рад на превенцији болести и унапређењу здравља грађана.

“Поливалентна патронажа је део активне здравствене заштите чији је циљ да кроз здравствено васпитни рад очува и унапреди здравље породице, помогне у нези, лечењу и рехабилитацији, и олакша последице разних болести. Наша циљна група је породица као целина, вршићемо систематску обраду података у свим породицама које будемо посећивали, и указивати на факторе ризика и промовисати здрав начин живота“, рекао је Дарко Пајић, главни техничар поливалентне патронаже. Према његовим речима, рад службе почиње у 07.00 часова и траје до 20.00 часова. „Од 07.00 до 09.00 и од 13.00 до 15.00 часова радимо у саветовалишту. У нашим просторијама грађани могу да измере крвни притисак, ниво шећера у крви, холестерол или триглицериде, али ће имати прилику и да присуствују разним радионицама и предавањима. Од 09.00 пре подне и од 15.00 часова после подне почиње теренски рад, у ком ће предност имати породиље са децом, а затим и хронични болесници“, рекао је Пајић. Саветовалиште је отворено за све грађане и за мерење основних параметара нису потребни упути.

Присуствујући отварању новоопремљених просторија поливалентне патронажне службе, директорка Дома здравља “Вељко Влаховић” др Брајана Николић је истакла да су, иако служба ради тек неколико дана, стигле прве похвале са терена. “Људима је потребна лепа и топла реч, а управо то, уз друге превентивне здравствене услуге и савете, нуде и пружају запослени у овој служби. Служба је ту да прати човека од његовог рођења па до старих дана, да покушају да усмере раст и развој у правом смеру, и пруже добро здравствено васпитање. Служба покрива целу општину, што до сада није био случај, и прве позотивне реакције стигле су из малих места у општини Врбас. За сада имамо четири техничара, иако нам је потребно девет, али смо желели да што пре оформимо службу и пустимо је у рад. Важно је да смо опремили просторије саветловалишта, на чему се захваљујем свима који су нам помогли”, рекла је др Николић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"