СРС против поклањања „Врбас гаса“

SRS protiv poklanjanja VRBASGAS-aБранислав Петровић, председник ОО СРС, оптужио је локалну власт да се спрема да Јавном предузећу „Србија гас“ преда у власништво локално предузеће за дистрибуцију гаса „Врбас гас“. Он тврди да су у току преговори са „Србија гасом“, који су започети још пре више од годину дана, у току предизборне кампање.

„Још тада смо указивали на штетан уговор између ’Србија гаса’ и ’Врбас гаса’, под патронатом Привременог органа, у вези са гасификацијом три насељена места. Тај посао још увек није завршен, није изграђена мерно-регулациона станица, није издата употребна дозвола, па још увек не може бити изведен ниједан прикључак. Цела инвестиција је под велом тајне, не зна се колико је износила, радило се пре него што су издате грађевинске дозволе, а нико због тога није одговарао. Имамо информацију да је поступак преузимања убрзан и да ће Србија гас ускоро ’прогутати’ Врбас гас, најпрофитабилније предузеће у општини. Предузеће се поклања из чисто политичких разлога“, рекао је Петровић.

Радикали су саопштили и да је др Јасмина Асси, бивша директорка Дома здравља „Вељко Влаховић“, добила спор пред Управним судом којем се жалила због смене са ове функције.
„СРС је више пута указивала да у периоду када је формирана привремена власт многе активности ДС представљају бахатост и осионост. Један од примера који то потврђују је и случај у Дому здравља. Директорка је тада противзаконито смењена, због чега је покренула спор пред Управним судом, са циљем да се то решење поништи. Сада је и донета пресуда да се то решење поништи. То нас доводи у сумњу и да су све одлуке донете у том периоду противправне. Ова пресуда може имати низ последица, које ће се негативно одрзазити на функционисање самог Дома здравља. Ово није усамљен случај и очекујемо још сличних пресуда у процесима који се воде“, рекао је Душко Ћутило, секртар ОО СРС.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"