Радна група за урбанизам

Davor Krmpot - Direkcija za izgradnju VrbasРеализујући Локални план за економски развој, у општини Врбас формирана је Радна група за урбанизам, која ће у наредних пет година имати око 30 активности. Планови Радне групе, према речима Давора Крмпота, директора Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“, усмерени су ка томе како би се опремило што више парцела за издавање будућим инвеститорима у општини Врбас.

„За ову годину предвиђени су Планови детаљне регулације за формирање нових радних зона, прве у Врбасу на потезу према Србобрану, и друге у Змајеву према Сиригу. Ове две радне зоне укупне су површине 120 хектара и врло брзо очекујемо завршетак планске документације за њих“, рекао је Давор Крмпот, и додао да се упоредо са овим потребама, прате и потребе становништва за изградњом стамбених објеката.

„За ову годину планирамо завршетак експроприације у блоку 63, односно у улици између улица Саве Ковачевића и Данила Бојовића. Након решења имовинско – правних односа приступићемо изради пројектне документације првенствено за саобраћајницу, како би људи који ту живе имали слободан приступ својим кућама“, рекао је Крмпот. Када је реч о блоку 27, односно блоку између улица Маршала Тита, Саве Ковачевића, Иве Лоле Рибара и Буде Томовића, такође је у плану завршетак експроприације овог земљишта како би се створиле могућности за изградњу стамбене зоне.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"