Нови конкурси за пољопривреду

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао је конкурсе за седам различитих кредитних линија за финансирање развоја пољопривреде, за чију реализацију је предвиђено 159 милиона динара. Ради се о кредитима за набавку нових система и опреме за наводњавање у 2011. години, за набавку нових пластеника и стакленика и опреме у њима, за подизање вишегодишњих засада воћа, пчелињих ројева, нових кошница и опреме у пчеларству, затим за подизање вишегодишњих засада винове лозе и опреме у виноградарству, за набавку нове пољопривредне механизације, као и кредити за набавку основног стада у овчарству и козарству.

Кредитна средства за куповину нових система и опреме за наводњавање биће одобравани са каматном стопом од 1,4% на годишњем нивоу, уз примену валутне клаузуле, и то: за набавку опреме за наводњавање чија вредност износи до 5.000 евра, одобраваће се кредити са грејс периодом од 9 месеци и роком отплате 24 месеца, за набавку опреме за наводњавање чија вредност износи од 5.001 евра до 15.000 евра, одобраваће се кредити са грејс периодом од 12 месеци и роком отплате 30 месеци.

Кредити за набавку нових пластеника и стакленика и опреме у њима биће одобравани са каматном стопом од 2% на годишњем нивоу. Максималан износ кредита је 15.000 евра, а рок отплате 36 месеци.

Кредити за подизање вишегодишњих засада винове лозе и опреме у виноградарству имаће каматну стопу 2% на годишњем нивоу. Максималан износ одобреног кредита је 10.000 евра, грејс период 36 месеци, рок отплате кредита 24 месеца.

Кредити за подизање вишегодишњих засада воћа ће бити одобравани са каматном стопом од 2% на годишњем нивоу. Максималан износ кредита 10.000 евра. Кредити за набавку нових кошница и опреме за пчеларство ће бити одобравани са каматном стопом од 2 % на годишњем нивоу.

За набавку пчелињих ројева, нових кошница, нове опреме и камиона регистрованог за пчеларство максималан износ кредита је 20.000 евра, до 5.000 евра за сваку ставку појединачно.

Кредити за набавку нове пољопривредне механизације у воћарству и виноградарству ће бити одобравани са каматном стопом од 2% на годишњем нивоу. За погонске машине грејс период је шест месеци, уз учешће од 15%. За прикључне машине грејс период је такође шест месеци, а рок отплате кредита је 48 месеци. Више инфомрација може се добити на адреси http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"