Безбедност задовољавајућа

Odbor za bezbednost VrbasОдбор за безбедност општине Врбас одржао је ванредну седницу на којој је разматрана безбедносна ситуација у граду, посебно након случаја експлозије бомбе у ширем центру Врбаса. На састанку којем су присуствовали др Жељко Видовић, председник општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштине општине, Александар Крунић, члан Општинског већа, Милан Ковачевић, командир Полицијске станице, и Владимир Глођовић, службеник ПС, оцењено је да је безбедност грађана и имовине на „доста добром нивоу, и да је највећи број учињених кривичних дела решено и починиоци откривени.

Ковачевић је рекао да полиција ради у отежаним околностима због штрајка одређеног броја запослених у ПС Врбас. „Имамо ситуацију да један синдикат на нивоу Србије штрајкује. У нашој ПС одређени број полицајаца и осталих радника штрајкује, што је њихово законско право, али то се одражава на покривеност терена, нарочито у ноћним сатима. Ипак, полицијаци који штрајкују су добро организовани и поштују минимум процеса рада. С друге стране, ми покушавамо да са оперативним радницима у цивилу надоместимо недостајуће колеге и покривеност терена учинимо што бољом“, рекао је Ковачевић.

Владимир Глођовић је најавио ширу акцију превентивног деловања против наркоманије кроз организацију предавања у основним школама.

Председник општине Врбас Жељко Видовић обећао је наставак материјалног опремања Полицијске станице и најавио да ће локална самоуправа ускоро купити полицији нови алат за интервенције приликом саобраћајних незгода. „Купићемо нови развални алат који служи за ослобађање унесрећених у саобраћајним несрећама. Са садашњим алатом интервенције трају и до сат времена, а са новим биће довољно пет до десет минута, што значи да ће повређенима брже бити указана помоћ. Куповина опреме је у току и надам се да ће за месец дана бити предата Полицијској станици на употребу“, рекао је Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"