И даље штрајк у пет школа

Министарство просвете Србије саопштило је данас да скраћењем часова на 30 минута штрајкује 836 школа, што је око 44 одсто од укупног броја школа у Србији. Према подацима министарства, нема школа које штрајкују потпуном обуставом наставе. Часови се у пуном трајању од 45 минута одржавају у 1.016 школа, што је око 56 одсто од укупног броја.
У општини Врбас часови у трајању од 30 минута изводе се у основним школама “Светозар Милетић”, “Братство-јединство”, “20. октобар, “Бранко Радичевић”, и Гимназији “Жарко Зрењанин”.

 

Данас се, иначе, очекује и наставак преговора представника Владе Србије и просветних синдиката. Представници репрезентативних синдиката су у петак поднели нови предлог протокола, којим се од владе тражи повећање зарада просветним радницима за 20 одсто до краја године. У предлогу протокола је затражена и измена Закона о основама система образовања, потписивање колективног уговора, и исплата јубиларних награда за 2009, 2010. и 2011. годину. Просветни синдикати штрајкују од 28. јануара. Синдикат образовања Србије једини је прихватио раније понуђени протокол  Владе и донео одлуку о прекиду штрајка. Према неким назнакама, штрајк просветара али и других радника у јавним служабама могао би бити прекинут од среде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"