Бесплатна стерилизација

У циљу спречавање повећања броја напуштених паса и мачака на улицама, Удружење за заштиту животиња и природе из Ђурђева, Удружење за заштиту животиња „Луња и Маза“ из Врбаса, општина Врбас и Ветеринарска амбуланта „Примавет“ организоваће у наредном периоду акцију кастрације и стерилизације паса и мачака познатих власника. Акција ће бити бесплатна и све њене трошкове сносиће ђурђевачко удружење.

„Стерилизација паса и мачака познатих власника могла би бити један од првих корака у борби против луталица ове врсте на нашим улицама. Пројекат се спроводи уз подршку Удружења за заштиту животиња и природе из Ђурђева и његове председнице Монике Брукнер, која ће финансирати захвате одабраног ветеринара. У ту сврху изабрана је Ветеринарска амбуланта „Примавет“ др Иштвана Палинкаша, јер она једина у Врбасу испуњава све захтеве неопходне за извођење оваквих интервенција“, рекао је Владимир Даковић, директор Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду у општини Врбас. Даковић је уверен да ће акција стерилизације и кастрације смањити број паса и мачака луталица, јер се ових захватима сигурно спречавају резултати неконтролисаног парења.

Појашњавајући правила акције др Иштван Паланкаш је прецизирао да се кастрација и стерилизација односи на псе и мачке који имају власнике, вакцинисани су и обележени или ’чиповани’. „Радује ме што и у нашој општини почиње ова акције. У програму могу учествовати пси и мачке познатих власника, а услуга је за њих бесплатна. Сам хирушки захват на мачки траје око 20 минута, а на псу до 60 минута. У случају да пас или мачка нису прописно обележени и вакцинисани, у нашој амбуланти се, у току стерилизације, може извршити и обележавање, а након вађења конаца и вакцинисање. Међутим, ова услуга није бесплатна“, рекао је др Палинкаш.    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"