Довољно вакцина против грипа

Иако је ближи крај зиме, опасности од вируса карактеристичних за ово доба године још увек нису прошле. Директорка Дома здравља „Вељко Влаховић“ др Брајана Николић поновила је да вакцине за заштиту од сезонског грипа, у којој је заштита и од вируса АХ1Н1, има у довољним количинама и да би грађани требали да искористе могућност да се вакцинишу.

„Апелујемо на становнике старије од 65 година, хроничне болеснике и све запослене у јавним предузећима као што су здравство, просвета или комунална предузећа, да дођу да се вакцинишу“, рекла је др Николић, и додала да је од октобра прошле године подељено 2.128 доза ове вакцине.

Николић је подсетила да се после вакцинације могу појавити црвенило и оток на месту убода, као и благо повишена температура, односно блажа клиничка слика вируса. Ови пропратни ефекти појављују се веома ретко, а мали је број оних који не смеју да приме вакцину. „Не могу се вакцинисати они који су алергични на неку компоненту из вакцине. Такође, пацијенти са температуром вишом од 38 степени или са акутном прехладом, као и са акутном озбиљном болешћу, попут инфаркта миокарда, или они којима је тек откривена онколошка болест, не могу примити вакцину“, упозорила је др Николић.

Што се тиче савета у време када влада вирус грипа, лекари сматрају да треба избегавати јавне скупове, често проветравати просторије, и уносити више витамина и течности у организам.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"