Нова атмосферска канализација

Многи становници општине Врбас, посебно у појединим насељеним местима, свакодновно се сусрећу са проблемом подземних вода. У самом Врбасу најкритичније је у насељу Виногради, и за решавање целог проблема, из Покрајинског секретеријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, издвојено је око седам милиона динара.

„Становници овог дела града имају велики проблем са подземним водама. Сведоци смо да тамо долази до преливања септичких јама и овај проблем решиће се изградњом канализационе мреже. Радови нису завршени, али кад се комлетира канализациона мрежа, приоритет ће бити квалитетан пројекат атмосферских канала, где ћемо прво морати да извршимо ревизију свега  што је до сада постојало на терену. Поједини пољопривредници су зарад повећања обрадивих површина затрпали атмосферске канале, због чега смо приморани да поново радимо атмосферску канализацију“, истакао је Александар Крунић, члан Општинског већа задужен за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине. Према његовим речима, основни елаборати за сва места у општини Врбас су урађени и почетком грађевинске сезоне требало би да почну радови.

За одабир извођача радова бринуће Јавно предузеће „Дирекција за изградњу“, укључено ће бити ГП „Бачка“, као и ЈВП „Воде Војводине“, које је надлежно за одржавање основне каналске мреже. Иначе, Влада Републике Србије тражила је од ЈВП „Воде Војводине“ да пољопривреднике који су оптерећени подземним водама ослободи накнаде за плаћање одвоњавања земљишта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"