„Карнекс“ гради постројење

Carnex postrojenje„Компанија 'Карнекс' завршила је главни пројекат за изградњу постројења за третман отпадних вода, а недавно је изабран и извођач радова. За израду опреме ангажована је холандска фирма „Nijhuis Water Technology“, док је консултантско предузеће из Београда 'ИК консалтинг и пројектовање' задужена за прибављање потребне документације. Вредност израде пројекта и његова реализација износи више од два милиона евра“, истакао је генерални директор „Карнекса“ Хју МекРејнолдс.

„Ово постројење представља један од приоритета, када је реч о планираним инвестицијама 'Карнекса'. Изградња би требала да почне ове године, а за обављање тог посла биће ангажоване грађевинске фирме из Србије“, рекао је МекРејнолдс и додао да је протекле године „Карнекс“ реализовао још једну значајну и велику инвестицију у области екологије. На фарми свиња у Врбасу инсталиран је сепаратор који одваја течну од чврсте фазе стајњака. „Свесна значаја улагања у очување животне средине, компанија 'Карнекс' континуирано спроводи разне еколошке акције и примењује пројекте чији је циљ промовисање еколошки чистог и здравог начина живота и пословања. Компанија је отпочела поступак добијања интегрисане дозволе, неопходне за извођење активности предузећа. Прибављање ове дозволе подразумева имплементацију најбољих доступних техника у циљу интегралне заштите животне средине и значајне инвестиције следећих неколико година“, рекао је МекРејнолдс.

Почетком 2008. године компанија „Карнекс“ усвојила је петогодишњи план капиталних инвестиција – „Capex“. Према овом плану предвиђено је велико улагање у проширење постојећих и изградњу нових капацитета, куповина најсавременијих машина и опреме, као и решавање еколошких проблема. За ове сврхе намењено је око 15 милиона евра. „Према овом плану, током прошле године укупна врдност инвестиција достигла је износ од око пет милиона евра. Поред изградње сепаратора на фарми, инсталирани су и мерачи протока отпадних вода, као и објекти за праћење нивоа и квалитета прве подземне воде. Возни парк је обновљен са девет нових камиона и две приколице, купљена је нова опрема за лабораторију, инсталиран систем за наводњавање 'кап по кап' у воћњаку, реконструисано је одељење паковања конзерви, а завршена је и монтажа најсавремније опреме у одељењу пандлераја“, рекао је МекРејнолдс, истичући да ниједна инвестиција не би вредела без радних и способних људи, запослених у „Карнексу“. Током 2010. године „Карнекс“ је тржишту Србије представио и потпуно нове производе: паштете „Оријент“, „Пикант“, „Јетрена Лајт“, затим паштете од туне и туне са поврћем. Такође, у продаји су се нашле и виршле: „Медитеран“, „Пикант“ и „Пилећа“, као и потпуно нови пилећи програм назван „Пилино“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"