Почела Дечја недеља

Свеченим програмом у којем су учествовала деца из врбаских вртића, на платоу испред Центра за физичку културу "Драго Јововић", данас је званично отворена Дечја недеља. Овогодишња манифестација одржава се под мотом "Подршка породици – најбоља подршка деци".

Поздрављајући приликом отварања све окупљене, Маријана Мараш, председница Скупштине општине Врбас и председница Одбора за обележавање Дечје недеље, нагласила је да деца треба да уживају и буду срећна током свог одрастања, а њихова подршка на првом месту је управо породица.

"Моје отварање манифестације је само формално, деца су та која на најлепши начин озваничавају почетак ове манифестације, а то раде управо својим програмом. Задовољство је нама који имамо прилику да гледамо и слушамо све што су припремили", рекла је Маријана Мараш. На платоу се окупило око 100 малишана из неколико различитих група. Предвођени својим васпитачицама свака група припремила је програм, рецитовали су, певали и играли.

Манифестација траје до 11. октобра а свакага дана од 09.00 до 16.00 часова у центру Врбаса деца из предшколских објеката, основних и средњих школа и деца из МНРО удружења изводиће своје програме. Такође, током целе недеље трајаће акција "Деца – деци", у којој ће се прикупљати одећа, обућа, школски прибор и играчке за угрожену децу као знак помоћи и солидарности. Одећа ће се носити у Црвени крст, а школски прибор, књиге и играчке у Центар за социјални рад. Већ традиционално, и овога пута биће одржан дан отворених врата, када ће деца из вртића, ученици основних и средњих школа, као и деца МНРО удружења, посетити председника општине Врбас и присуствовати свечаном пријему.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"