Амбасадор Турске примио руководство општине Врбас

Руководство општине Врбас састало се јуче са Амбасадором Републике Турске Мехметом Кемалом Бозајем и у двочасовном разговору размотрило могућности и потенцијале економске, културне, спортске и других облика сарадње. Са амбасадором Бозајем и његовим сарадницима разговарали су др Братислав Кажић, председник општине Врбас, Милан Глушац, заменик председника, Вељко Ковачевић, помоћник председника, Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу", и Милутин Перуновић, председник Пословног савета општине Врбас.

Организацију састанка у Амбасади Турске помогли су Игор Карадаревић и Давид Макевић из Euro Business Club Belgrade.

"Овај састанак дуго је припреман и искористили смо прилику да се представимо људима који заступају интересе Турске у Србији. Презентовали смо потенцијале општине Врбас, привредне, туристичке, културне и све друге, и позвали амбасадора Бозаја да уложи енергију и кредибилитет у успостављање контаката између наше две стране. Првенствено мислим на контакте међу привредницима, али и другим облицима треба дати шансу. Економска сарадња је наш приоритет и зато смо посебну пажњу посветили промоцији пољопривредних и прехрамбених капацитета, као и могућностима за улагање на пољу текстилне индустрије, што је, уверен сам, и област која интересује пословне људе из Турске", рекао је након састанка Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

Један од конкретних предлога о ком се разговарало на састанку у Амбасади Турске, била је могућност отварања логистичког центра крај ауто пута, превасходно за учеснике у саобраћају из Турске.

"Врбас је на пола пута између Инстамбула и великих немачких градова Минхена и Берлина. Овим путем годишње проће на десетине хиљада путничких и теретних возила којима управљају Турци и верујем да би један логистички центар за путнички и теретни саобраћај на овом месту имао пун смисао. У њему би се налазио технички центар за помоћ на путу, амбуланта, хостел, продавнице, ресторани, услуге шпедиције, и ми смо већ спремни да размотримо могуће позиције за овај центар. У пројекат би било укључено и предузеће 'Путеви Србије' и верујем да постоји интерес за његову реализацију", рекао је Глушац.

Према његовим речима, домаћини скупа су обећали интезивнију потрагу за могућим инвеститорима из Турске, као и пуну подршку свим другим облицима сарадње. "Разматрали смо могућност организовања фестивала турског филма у Врбасу, као и једне манифестација које би промовисале културу и традицију Турске. У учвршћивању културне сарадње подршку ће нам пружити и наши партнери из Euro Business Club Belgrade, који су нам помогли и да организујемо манифестацију 'Србија у ритму Европе', којој је пролетос Врбас био домаћин", рекао је Глушац.     

Са руководством општине Врбас разговарали су и Иса Јајла, директор Канцеларије за културу и туризам Амбасаде Турске, Мехмет Бајрак, координатор Турске агенције за развој и координацију, и Анил Кајалар, саветника амбасадора. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"