Пројекат "Покрени бајс" у ОШ "20. октобар"

Удружење Центар за унапређење друштва и Друштво љубитеља бициклизма - Југо циклинг кампања из Београда промовисали су данас у Врбасу пројекат "Покрени бајс" - програм обуке деце за правилну и безбедну вожњу бицикла у саобраћају. Пројекат је промовисан у Основној школи "20. октобар", и то за учитеље ове установе, а присутне су биле и њихове колеге из ОШ "Вук Караџић" из Србобрана, и ОШ "Иса Бајић" из Куле. Пројекат подржава Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

"Наш програм подразумева обуку деце за безбедно коришћење бицикла, упознавање са правилима саобраћаја, као и јачање свести о потреби вожње бицикла као оптималног, еколошког превозног средства. Желимо да у будућности, када они који прођу наш програм буду имали могућност да возе и аутомобиле, помисле да је добро користити бицикл у свакој могућој ситуацији. Иницијални програм за Војводину спроводи се у општинама Врбас, Кула и Србобран. Наставници ће добити пакет књига и наставних средстава по којим ће се спроводити теоретска настава, а након полагања теста, следи практична обука и организовање такмичења на ком ће се тражити најбољи млади бициклиста ових општина", рекао је Мирко Радованац, председник Друштва љубитеља бициклизма - Југо циклинг кампања.

Он сматра да је програм веома напредан и користан, бави се децом која још увек не могу да возе бицикл по јавним путевима, те их тако припрема да безбедно ступе у саобраћај када стекну право на то. "У Врбасу постоје бициклистичке стазе и знамо да постоје напори да се ова врста инфраструктуре унапреди. Зато смо изабрали овај град за спровођење пројекта", рекао је Радованац.         
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"