Обележен Дан ослобођења Врбаса

Полагањем венаца на споменик жртвама фажизма у центру Врбаса, данас је свечано обележен 20. октобар, Дан ослобођења Врбаса. Венце су положили председник општине Врбас др Братислав Кажић, председница СО Врбас Марјана Мараш и заменик председника општине Милан Глушац, затим представник Амбасаде Украјине, представници организација СУБНОР-а из Врбаса, Србобран, Бечеја и Вуковара, резервне војне старешине Никшића, Плужина, Бања Луке, Приједора и Врбаса, представници националних савета Црногораца и Мађара, као и чланови СНС, СПС, ПУПС и друге делегације.

Обраћајући се присутнима Кажић је истакао да захваљујући снази и пожртвованости свих припадника народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије, данас живимо слободно, неспутано, већ пуну 71 годину.

"Споменик пред којим стојимо симбол је наше вере у слободу, а она је наша најјача и најстарија вера. Нове генерације требале би да стасавају уз вредности које су носиле антифашистичка борба, вредности слободе и правде. Народ који не цени своју прошлост нема права ни на своју будућност. Неће успети покушаји умањивања доприноса снага које су водиле народноослободилачки рат. Учешће у антифашистичкој борби, које смо крвљу платили, заувек је наш народ уписало у темеље данашње Европе, и треба да се поносимо том борбом и нашим доприносом у сламању фашизма", рекао је, између осталог, Кажић.



Поводом обележавања Дана ослобођења Врбаса ученици основних школа "Петар Петровић Његош" и "20. октобар" извиле су културно уметнички програм.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"