ВЕЦ: Грађани желе чисту животну средину

У оквиру пројекта "Млади за другачији приступ!", који реализује удружење Врбашки едукативни центар, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, у Врбасу је одржана јавна дискусија на тему заштите животне средине и екологије. Ова јавна дискусија организована је кроз програм "Млади су закон", а присуствовали су јој ученици средњих школа из Врбаса, активисти удружења ВЕЦ, као и представници локалне самоуправе. Испред локалне самоуправе говорили су Душко Ћутило, члан Општинског већа, и Маја Бјекић из Одељења за заштиту животне средине.

"Кроз пројекат 'Млади за другачији приступ!' реализовали смо четири активности. За нас је најважније да су грађани и грађанке препознали наш проблем и циљ, а то је да повратимо тему загађења водотокова и ваздуха, који траје већ 30 година, у фокус јавности. Као млади, савесни грађани покушали смо да предочимо локалној самоуправи да постоји расположење да се пронађе решење за загађени водоток, пре свега Велики бачки канал, да своју садашњост не желимо да живимо у будућности и да се на дневни ред Скупштине општине нађе тема Великог бачког канала", рекао је председник удружења ВЕЦ Борис Јурошевић.

Према његовим речима, управо зато покренута је петиција да се на дневни ред локалног парламента уврсти питање решења проблема загађења.

"Добили смо позитивне одговоре од представника локалне власти, саслушали су наше идеје и захтеве, те можемо рећи да смо задовољни оствареном сарадњом. Знамо да општина нема довољно ни средстава нити механизама да у кратком року сама реши тај проблем, али је сигурно могуће да се на томе ради и да се пренесу информације на више нивое власти, да се зна да се грађани са оваквом ситуацијом нису помирили. Време ће показати колико је овај пројекат користан и подстицајан за надлежне органе и на становништво. Захвални смо нашем ресурс центру, организацији Сомборски едукативни центар, јер су нас подржали у овој идеји", рекао је Јурошевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"