"Смањи гас" за безбеднији саобраћај

У Врбасу је данас одржана акција "Смањи гас" посвећена промоцији саобраћајне безбедности. Општина Врбас, Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, Ауто спортски клуб "Petro Max" из Новог Сада и новосадски и врбаски вршњачки тимови организовали су низ едукативно-интерактивних садржаја, симулација и полигона за ђаке основних и средњих школа, као и за све грађане.

"Општина Врбас ће увек бити поуздан партнер у организовању оваквих и сличних акција. Наш циљ је смањење броја саобраћајних незгода и уверени смо да је правовремено упознавање наших најмлађих суграђана са саобраћајним прописима и указивање на опасности које им прете у саобраћају, најбољи пут да се незгоде спрече у будућности", поручио је окупљеним приликом отварања манифестације др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

Ученици нижих разреда основних школа имали су прилику да покажу своје знање о безбедном преласку улице на пешачком прелазу и тако стекну "Пешачку дозволу", затим искажу своју креативност цртајући превозна средства, саобраћајне знаке, раскрснице и друго, и покажу своју спретност у вожњи бицикла. Средњошколци су могли да провере своје знање о саобраћајним прописима, присуствују предавању "Најчешће грешке које млади чине у саобраћају", као и да учествују у симулацији такозваних "пијаних наочара" и прођу кроз полигон у симулираном алкохолисаном стању.

"Циљ ове акције је да се младима укаже на све могуће ризике у саобраћају, чиме желимо да повећамо безбедност свих учесника. Заједно са Полицијском станицом у претходном периоду радили смо на едукацији грађана, одржане су бројне показне вежбе и уверени смо да су превенција и комуникација са грађанима најбољи начин за спречавање негативних појава у саобраћају", рекао је Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

Подршку акцији дала је Полицијска станица Врбас и Ватрогасна јединица. Пројекат "Смањи гас" реализује се на територији целе Републике Србије, под покровитељством Министарства грађевине, саобраћаја и инфраскруктуре. Подршку пројекту пружили су савети за безбедност саобраћаја Градова Новог Сада, Врбаса и Врања, Половни аутомобили, ФИМЕК, Правни факултет за привреду и правосуђе, Орион телеком, Trio driver blog, AMK North Side Team, Delticom, Capriolo, Invicta Bikeshop, Саобраћајна школа "Пинки" и Техничка школа Врање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"