Контрола Министарства потврдила одличан рад у ОШ "Светозар Милетић"

Foto: PerkeDijana Video

Тим за спољашње вредновање Министарства просвете, науке и технолошког развоја Школске управе Нови Сад, највишом оценом - четворком - оценио је општи квалитет рада у Основној школи "Светозар Милетић". Оценом четири оцењује се установа која остварује више од 75% свих стандарда, укључујући 100% стандарда који су кључни за вредновање.

Постигнути резултати обезбедили су школи у Старом Врбасу позицију међу најбољим школама у оквиру Школске управе Нови Сад.

Према званичним резултатима, "у областима вредновања Настава и учење, Образовна постигнућа, Подршка ученицима и Организација рада школе и руковођење, стандарди су у потпуности остварени, а у областима Школски програм и годишњи план, Етос и Ресурси стандарди су добро остварени".

"Школа је остварила 29 стандарда међу којима је и 10 кључних стандарда (100%) као и 5 изабраних стандарда (100%). Разматрањем и анализом остварености појединачних стандарда уочава се: школа је остварила сва четири истакнута стандарда, у потпуности је остварила све изабране стандарде, остварила је 100% кључних стандарда за вредновање, 100% додатних стандарда, 90% преосталих стандарда, што значи да је остварила 96,7% свих стандарда. Школа може да буде пример свим осталима. Без обзира што је школа достигла овај ниво, очекује се да и даље унапређује свој рад", наводи се на крају 13 страна дугог извештаја о спољашњем вредновању школе "Светозар Милетић".

Контрола четворочланог тима еваулатора, којом је руководио Јован Вукчевић, организована је крајем октобра, а резултати су озваничени ових дана.

"Уз извештај који смо добили, речено нам је и да смо једна од две најбоље школе у којим је вршена екстерна контрола. Поред наше школе, добре резултате је постигла и једна уметничка школа, а проценат успешности који смо остварили, од скоро  97 одсто, је веома редак. Заслуге за то иду свим запосленим, учитељима и наставницима, ученицима који похађају школу и техничком особљу. Сви заједно чинимо целину и једни без других не можемо. Без обзира на резултате морамо радити на даљем унапређењу и зато смо већ сачинили годишњи план мера и активности за унапређење квалитета рада школе. Све области су нам подједнако важне, али би највише волели да напредујемо у области постигнућа ученика, јер то је основни задатак нашег посла", изјавила је за vrbas.net Ружица Марковић, директорка ОШ "Светозар Милетић".

Марковић истиче да школа јесте добро опремљена, али да увек има простора за обнављање средстава, посебно када расте број ученика. "За нашу школу је веома битно да се последњих пет година повећао број ученика у односу на остале школе, без обзира на кретања у природном прираштају. Код нас се број одељења повећао за два, са 719 ученика 2010. године на 789 данас, и верујем да се ту ради и о интересовању родитеља да им деца похађају нашу школу. Свакако да знамо да се добро ради и у другим школама, али наш је циљ да свакога дана радимо све боље", рекла је Марковић.

Посвећен рад наставног кадра потврдио је и извештај о спољашњем вредновању, па се тако у њему запажа да су "у раду запослених у школи видљиво присутни посвећеност, професионализам, ентузијазам, задовољство и понос на постигнуте резултате".

Похвале стижу и на рачун ученика и у извештају стоји да су "на завршном испиту у школској 2014/2015. години ученици осмог разреда ове школе из предмета Српски језик и Математика постигли резултате који су изнад просека Републике Србије, Школске управе Нови Сад, Јужнобачког округа и просека школа из општине Врбас".   

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...