Покрет "Доста је било": Окренимо се домаћој привреди

Укидање партијског запошљавања и тајних штетних уговора, те увођење универзалне социјалне и здравствене заштите и смањење намета на рад, делови су предизборног програма Покрета "Доста је било", који је у четвртак на трибини у Врбасу представио Саша Радуловић, председник ове политичке организације.

"Централни проблеми Србије су партократија и корупција. Партије су у нашој земљи направили државу за себе, не нашу државу; наша је земља, а држава је њихова. У ужем делу јавног сектора је 700.000 људи, а у њему је партократија нагурала око 15 одсто кадрова вишка, са, углавном, купљеним дипломама са измишљених универзитета, на измишљеним радним местима. Ми немамо вишка лекара, професора, радника у комуналним предузећима -  вишак је по канцеларијама. То сви носимо на леђима и то нас кошта милијарду евра годишње. Томе Покрет 'Доста је било' мора стати на крај", рекао је Радуловић.

Председник Покрета "Доста је било" је говорио о "пљачкашким приватизацијама, расипању новца према страним инвеститорима, кредитима за повлашћене Фонда за развој, који се, иначе, не враћају, и бројним другим нелогичним мерама којим се стаје на пут развоју предузетништва, домаћих пољопривредних произвођача и домаће индустрије".

"Ово се мора прекинути или ћемо пропасти. Морамо се окренути домаћој привреди. Не верујем у приче да смо ми неспособни људи, напротив. Замислите шта смо све могли да урадимо са новцем који се даје страним инвеститорима, чак по 27.000 евра за једно радно место, а све да би наш радник имао плату од 200 евра. Проблем је у искривљеноим систему, а нама не треба вођа, већ прави систем. Потребна нам је транспарентност у раду, подношење рачуна свакога месеца, попис јавне имовине и систематизација радних места, како би кроз конкурсе до посла дошли најспособнији и најпаметнији. У тако јасно постављеном систему партијски кадрови сами одлазе јер не могу да задовоље постављене услове. Ако се не умешају пристојни људи ништа се неће променити и наша деца ће напустити Србију. Не желим да децу и унуке гледам преко скајпа, желим да уведемо ред и омогућимо да нам деца и унуци живе и раде у Србији", рекао је Радуловић.   

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"