Одржана XXVI седница СО Врбас

XXVI sednica Skupštine opštine Vrbas

С првим назнакама предизборне кампање протекла је за данас заказана XXVI седница Скупштине општине Врбас. То је најбоље потврдило прегруписавање у редовима одборника, вероватно узроковано новим коалиционим савезима на нивоу страначких центара, а што је довело до формирања чак две нове одборничке групе. Са овим су одборници локалног парламента и јавност упознати на самом почетку заседања.

Наиме, како је саопштила Марјана Мараш, председница СО Врбас, нову одборничку групу формирали су Партија уједињених пензионера Србије, Савез војвођанских Мађара и независни одборник а чине је Иванка Дакић, Антон Гуљаш, Стеван Самочета и Милан Бјелица. Другу одборничку групу формирали Јединствена Србија и независни одборник и њени чланови су Дамир Иванић, Данијела Десница и Радмила Мусић.

Почетак седнице обележила је и нова промена у саставу Општинског већа. Дужности је разрешена Ливија Боганч Андријашевић из СВМ, чланица задужена за пољопривреду, а нови члан овог тела постао је Данило Мараш, члан ПУПС, који ће бити задужен за односе са пензионерима.

У наставку седнице, са предложеним изменама које је СО Врбас усвојила, одборници су пред собом имали дневни ред са укупно 22 тачке. Почело је Одлуком о усвајању годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за информисање "Врбас" - у ликвидацији за 2015. годину, а настављено Одлуком о билансу успеха, билансу стања и статистичког анекса за период 1. 01. 2015. до 31. 12. 2015. године, као и Одлуком о усвајању извештаја независног ревизора о финансијским извештајима са стањем на дан 31. 12. 2015. године за исто предузеће.

Скупштина општине Врбас усвојила је и Одлуку о усвајању почетног ликвидационог биланса ЈП "Дирекција за изградњу“, затим Одлуку о додељивању искључивог права јавним предузећима којима је оснивач општина Врбас, за обављање делатности пружања услуга на које се Закон о јавним набавкама не примењује, Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за 2015. годину, као и одлуке о изменама и допунама одлука о изради планова детаљне регулације блокова 20 и 77 у Врбасу.

Најчешће без расправе, гласовима владајуће већине коју чине коалиција странака окупљених око СНС и СПС, локални парламент усвојио је Одлуку о изменама и допунама одлуке о привременим монтажним објектима на територији општине Врбас, Одлуку о изменама одлуке о обављању комуналних делатности, затим Годишњи извештај о раду у претходној години и план рада за 2016. годину Општинског штаба за ванредне ситуације и решење о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама Статута Културног центра Врбаса.

Изменама дневног реда усвојена је и Одлука о усвајању Почетног ликвидационог извештаја Јавног предузећа за информисање "Врбас" - у ликвидацији, затим Одлука о приступању изради плана реорганизације за Јавно предузеће за превоз путника "Врбас" и на крају Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у јавном сектору општине Врбас за 2015. годину.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, в.д. директора ЈКП "Стандард" Драгану Михајловићу поверен је нов шестомесечни мандат на овој функцији, такође у стању вршиоца дужности, док је уместо Данке Васиљевић, чланице Школског одбора ОШ "Бранко Радичевић" у Равном Селу, на ово место изабран Бранислав Станишљевић.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"