У четвртак Сајам професионалне оријентације

Канцеларија за младе општине Врбас и Национална служба за запошљавање Врбас организоваће у четвртак, 07. априла, Сајам професионалне оријентације на којем ће се представити 12 средњих школа и 12 факултета. Мото овогодишње промоције бројних образовних профила је "Упознај свет занимања и одабери право за себе".

Сајам се одржава у Центру за физичку културу "Драго Јововић", од 10.00 до 14.00 часова. Покровитељ је општина Врбас.

"Учешће на Сајму професионалне оријентације је потврдило дванаест средњих школа и исти број факултета Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду и других. Са намером да ученицима представимо што више образовних профила и смерова који су дефицитарни и са којима им је могућност запослења реалнија, задовољни смо одзивом школа и факултета, који су наши партнери у намари да помогнемо ученицима да направе прави избор школе и занимања, пружајући им квалитетне информације о могућој професиалној оријентацији. На овогодишњем Сајму професионалне оријентације акценат је на професионалној оријентацији даровитих. Очекујемо потврду учешћа из Истраживачке станице 'Петница' која ће предавањем и пропагадним материјалом информисати заинтересоване о стручном усавршавању", саопштила је Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Учешће на Сајму професионалне оријентације најавили су: Економско - трговинска школа, Кула;  Гимназија и економска школа "Светозар Милетић“, Србобран; Карловачка гимназија, Сремски Карловци; Рачунарска гимназија "Смарт", Нови Сад; Средња оптичарска школа "Пашћан", Нови Сад; Средња стручна школа "4. јули", Врбас, Гимназија "Жарко Зрењанин", Врбас; Средња медицинска школа "Козма и Дамјан", Врбас; Средња школа "Милан Петровић", Нови Сад; Средња техничка школа "Михајло Пупин", Кула; Средња уметничка школа "Богдан Шупут", Нови Сад; Средња пољопривредна школа, Футог.

Такође, на Сајму професионалне оријентације представиће се и: Факултет техничких наука, Нови Сад; Економски факултет, Суботица; Правни факултет, Нови Сад; Факултет за правне и пословне студије "Др Лазар Вркатић", Нови Сад; Висока техничка школа струковних студија, Зрењанин; Технолошки факултет, Нови Сад; Технички факултет, Зрењанин; Факултет спорта и физичког васпитања, Нови Сад; Висока здравствена санитарна школа струковних студија "ВИСАН", Београд; Факултет за биофарминг,  Бачка Топола, Дефектолошки факултет, Београд, Пољопривредни факултет, Нови Сад.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"