ЈКП "Комуналац": Чувајмо саднице цвећа

Од почетка акције пролећног уређења града коју спроводи Јавно комунално предузеће "Комуналац", непознати починиоци чак три пута уништили су саднице разног цвећа на зеленим површинама у центру Врбаса. Због материјалне штете коју трпи, менаџмент "Комуналца" обратио се и Полицијској станици Врбас. Из предузећа позивају грађане да чувају животни простор и тако омогуће да град постане лепши и удобнији за живот.  

"Три пута током претходне седмице неко је чупао цвеће са јавних површина. У редовном обиласку цвећњака приметили смо да на централном градском тргу недостају саднице дендро материјала. У питању је близу 20 садница, а штета је неколико десетина хиљада динара. Коме смета цвеће са јавних површина? Некоме ко не поштује труд комуналних радника, ко се бахато односи према животној средини и својој заједници. Дендролошки материјал је повађен из корена, што ствара претпоставку да то неко носи у своје двориште. Надамо се да ће видео надзор у околини помоћи да се извршиоци препознају", рекла је инг. хортикултуре у ПЈ "Чистоћа" Тамара Милошевић.

Због учесталости догађаја ЈКП "Комуналац" затражило је помоћ полиције у проналаску починиоца ових немилих догађаја.

Иначе, уређење града не спроводи се само у центру Врбаса. Екипе ПЈ "Чистоћа" обављају редовно кошење травнатих површина на подручју града, a уз зелене површине и разна игралишта, уређују се и косе све површине уз путеве који воде у Врбас, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Истовремено, у улици Пете пролетерске бригаде и Виноградској улици радници ПЈ "Водовод и канализација" чисте сливнике, шахте и цевоводе, док путари из ПЈ "Чистоћа" припремају ударне рупе како би се у петак обавило асфалтирање. Након санације ударних рупа следи обележавање хоризонталне сигнализације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"