Нови обрачун рачуна за воду у зградама

Екипе ПЈ "Водовод и канализација“ ЈКП "Комуналац" ускоро ће окончати пројекат уградње централних водомера у вишеспратницама у Врбасу, након чега ће се рачуни за потрошаче обрачунавати по утрошку, на основу очитавања водомера. Замена бројила извршиће се и у зградама колективног становања у селима општине Врбас.

"До сада наше предузеће није имало увид колико воде је испоручило корисницима који плаћају паушал. С друге стране, потрошачи нису били упућени колико су кубика потрошили, већ је за сваког члана домаћинства важила потрошња воде од четири кубна метра на месечном нивоу“, рекао је руководилац ПЈ "Водовод и канализација“ Мирослав Фејса.

На основу Одлуке о обављању комуналних услуга, целокупна потрошња воде у згради колективног становања дели се на број чланова домаћинства. На основу евиденције о броју чланова у свакој стамбеној јединици, прави се месечни рачун.

"Потрошачи прилажу жалбе на повишене рачуне за воду, али исто тако постоји и велики број вишеспратница у којима су станари добили мање рачуне откако су им уграђени централни водомери јер се испоставило да троше мање воде од просека“, каже шеф Службе обрачуна и наплате Миљко Миљанић.

С друге стране, за повишене рачуне, како објашњавају у ЈКП, често су криве дотрајале инсталације, неисправни водокотлићи, батерије на славинама и томе слично.

„Неопходно је да станари буду искрени једни према другима, односно, да пријаве стваран број чланова домаћинства и да отклоне евентуалне кварове у стану. Дешава се да због квара у једном стану, испашта читава зграда. Закон обавезује стамбену зграду да формира скупштину, односно, савет станара чији ће председник, између осталог, заступати интересе станара“, истичу у ПЈ "Водовод и канализација".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"