Волонтери из Холандије посетили ОБВ

Група волонтера из Холандије, међу којима се налазе и медицинске сестре и техничари, посетили су данас Општу болницу Врбас. Колеге из Холандије и Србије разменили су искуства из посла којим се професионално баве и разговарали о могућностима даље сарадње.

"Ово је 14. група волонтера из Холандије коју предводим и у свакој је било неколико медицинских сестара, будућих лекара или здравствених радника уопште. Кроз разговор и сарадњу са запосленима у болници и другим установама, долазили смо до сазнања на који начин можемо помоћи. Досадашња сарадња је веома успешна и надамо се да ће тако остати и убудуће", рекла је овом приликом Елс Денхартог, кординаторка пројекта.

Госте су поздравили Татјана Сунајко, главна медицинска сестра ОБВ, и Јелена Банићевић, главна медицинска сестра Сектора за интернистичке гране медицине. "Надамо се да су многи студенти медицине, волонтери у саставу хуманитарне организације 'За помоћ Источној Европи', који су нас посетили ранијих година, до сада већ постали лекари. Верујемо да ће им и искуство са овог простора помоћи да целовитије сагледају комплексност и проблематику здравствене професије и надамо се даљој успешној сарадњи. Као и увек, посебно се захваљујемо Александру Суботину, свештенику Еванђеоске цркве из Куцуре који је помогао у успостављању и неговању контаката ОБВ са већином хуманитарних организација", рекла је Сунајко. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"