На конкурсу УКУ АПВ Врбасу 50 милиона за канализацију

Na konkursu UKU APV Vrbasu 50 miliona za kanalizaciju

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима 12 општина и једне школе, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Један од уговора примио је и Милан Глушац, председник општине Врбас. Уговор се односи на изградњу канализационе мреже по насељеним местима општине Врбас и вредан је 50 милиона динара.

Управа за капитална улагања АП Војводине је током октобра спровела пет конкурса, и то за финансирање и суфинансирање пројеката у области комуналне хидротехнике, саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, културе и основног образовања и васпитања. Укупан износ бесповратних средстава је 371.227.618,30 динара, а биће утрошена за санацију путева у Иригу, Оџацима, Старој Пазови, Темерину и Сенти; за изградњу водоводне мреже, канализације и система за прикупљање отпадних вода у Врбасу, Шиду, Новом Кнежевцу и Ковину; за санацију саобраћајница, њихову расвету и изградњу коловоза у Ковину, Кули и Белој Цркви; док ће у Иригу бити изведена друга фаза реконструкције родне куће Борислава Михајловића Михиза а у Новом Саду саобраћајне површине у оквиру Универзитетског кампуса и доградња два спрата над делом ОШ "Васа Стајић", објављено је на сајту Покрајинске владе.

"Неопходно је скратити време између речи и дела и зацртани пројекти морају се реализовати брзо и ефикасно, уз поштовање рокова и планова. Данас потписаним уговорима обухваћене су и неке општине које у претходном периоду нису добијале подршку за своје пројекте и које су и званично биле категоризоване као мање или недовољно развијене. Издвајањем бесповратних средстава ове општине добијају прави импулс за даљи развој. Део закључака заједничке седнице републичке и покрајинске владе је да такве општине буду предмет појачаног интересовања", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић и најавио темељан надзор реализације одобрених пројеката.

Милан Глушац, председник општине Врбас, изразио је задовољство што су се међу одобреним пројектима нашли и они из општине Врбас, јер ће се тако, и поред веома тешке економске ситуације, обезбедити даље инфраструктурно опремање. "Хвали Покрајинској влади и Управи за капитална улагања за конкретну подршку коју пружају нашем граду и свим грађанима општине. Радује нас што су препознали да реализација наших пројеката јесте од виталног значаја за општину Врбас и што издвајају новац за изградњу канализационог система. Припремили смо и друге пројекте, за њихово извођење тражимо подршку и на другим местима, јер нам једино важно да свом снагом, у партнерству са покрајинском или републичком владом, обезбедимо развој општине Врбас", рекао је Глушац.

Прилог РТВ

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"