Начелник Јужнобачког управног округа у посети Врбасу

Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga, u poseti Vrbasu

Руководство и чланови Штаба за ванредне ситуације општине Врбас састали су се данас са Миланом Новаковићем, начелником Јужнобачког управног округа, и разговарали о функционисању овог тела и превентивним мерама у ванредним ситуацијама. Сусрет је иницирала управа Јужнобачког округа, јер је у претходном периоду у појединим општинама било пропуста у функционисању штабова за ванредне ситуације.

"Врбас је једна од општина која је испуњавала све обавезе. Имамо одличну сарадњу са председником општине Врбас и Општинском управом, а она се потврђује кроз низ активности које спроводимо у Врбасу. Циљ овог састанка је да унапредимо рад Штаба за ванредне ситуације и да се приремимо за  активности у наредниом периоду", рекао је Новаковић.

Према речима Милана Глушца, председника општине Врбас и комаданта Штаба, посета представника Јужнобачког управног округа важна је за општину Врбас. "Могу да се похвалим одличном сарадњом са начелником Новаковићем који има разумевања за све наше проблеме и покушава да нам изађе у сусрет. Посета је иницирана с намером да нам се помогне у решавању проблема и евентуалних ванредних ситуација, заштити аката, да нам се укаже на грешке које праве остале локалне самоуправе. Надам се да ћемо грешке, уколико их има, исправити у ходу и бити добро спремни за сваку ванредну сиатуацију", рекао је Глушац.

Састанку су присуствовали Драган Цвјетичанин, начелник Управе за Ванредне ситуацијуе у ЈБУ округу, Владимир Рагаи, руководилац Одељења за управљање ризиком, и Бојан Савић, шеф одсека ЈБУ округа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"