Борба против сиве економије кроз наградну игру "Узми рачун и победи"

Влада Србије прогасила је 2017. и 2018. годину за године борбе против сиве економије, током којих ће, између осталог, бити организована едукативна кампања на тему пореске културе, јачања пореског морала и подизања свести грађана да редовним измиривањем пореза градимо боље и одговорније друштво, саопштено је из Министарства државне управе и локалне самоуправе. Једна од 68 мера из Националног програма за сузбијање сиве економије је и наградна игра "Узми рачун и победи" која је наишла на велико интересовање грађана.

"Учешћем у наградној игри грађани се не боре само за себе и потенцијалне вредне награде, већ и за град, односно општину у којој живе, кроз такмичење општина и градова које је стартовало упоредо са наградном игром. Активним учешћем грађани се боре да њихова локална самоуправа добије зону бесплатног интернета, уз друге вредне награде и предности за средину у којој живе, наведено је, између осталог, у писму Ане Брнабић, министарке државне управе и локалне самоуправе.

Уз грађане, позив за учешће је упућен и предузетницима и угоститељима да издају фискалне рачуне за своју робу и услуге, "јер сваки динар утајеног пореза значи мања улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, јавне услуге и све оно што чини једну земљу добром за живот".

Процењено је да Србија дневно губи око осам милиона евра услед сиве економије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"