Градоначелник Свидњика посетио Врбас

Делегација словачког града Свидњика, са којим општина Врбас негује пријатељске односе већ дуже од једне деценије, поново је посетила наш град. Градоначелник Свидњика Јан Холодњак сусрео се са председником и чланицом Привременог органа, Миланом Глушцем и Марјаном Мараш. Током разговора још једном је потврђена намеру да се и у будућности граде пријатељски односи и продубљује сарадња. Сусрету руководстава два града присуствовао је и Дејан Захорјански, председник КПД "Карпати", друштва заслужног за успостављање ове сарадње.

"Велико нам је задовољство када год наши пријатељи из Словачке дођу у посету Врбасу. У сваком сусрету продубимо сарадњу и остваримо напредак, тако и сада покушавамо да активирамо туристичке потенцијале, спортске активности, а надам се да ћемо заједничким пројектима и у партнерском односу успети да приступимо и фондовима Евроспке уније", рекао је Глушац.

Градоначелник Свидњика Холодњак позвао је представнике општине Врбас да присуствују Светском фестивалу Русина, који ће се ове године у мају одржати по пети пут у Свидњику. Једни од гостију фестивала биће и КПД "Карпати".

Према речима Марјане Мараш, ова сарадња изузетно је успешна и даје добре резултате. "Сарадња са општином Свидњик је више од пријатељске, за ових 10 година смо се сродили. У договорима смо да поведео нашу децу на турнире који се одржавају у Свидњику, као и да направимо заједничке ликовне колоније", истакла је Мараш.

"Драго ми је што КПД 'Карпати' представлају мост који је повезао општине Врбас и Свидњик. Ми ћемо традиционално наступити и ове године на Светском фестивалу Русина. Представљаће нас певачка група и тамбурашки оркестар. За одлазак у Свидњик очекујемо подршку општине Врбас и Покрајинске владе", рекао је Захорјански.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...