Вулин отворио Канцеларију ПИО фонда у Врбасу

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отварио је данас у Врбасу Канцеларију за медицинско вештачење ПИО фонда.

"Политика Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ПИО фонда је да ми будемо на услузи корисницима и да им се приближимо. Тамо где смо препознали да су потребна другачија оријентација и улагање то и чинимо, и наша сврха јесте да људи буду задовољни. Управо зато смо отворили нову Канцеларију за вештачење у Врбасу, која ће грађанима целе општине и суседне Куле омогућити да своја права могу да задовоље овде, а не да иду у Нови Сад и троше време и новац. Још је значајније то што се ради о људима који су лошег здравственог стања и којима је заиста тешко да путују. На овај начин институције и држава су дошле код њих, а не да они иду пред државу. Ради се о око 1.000 људи годишње који кроз ПИО фонд и Центар за социјални рад затраже услугу провере добијања туђе неге и помоћи. ПИО фонд ће наставити да све своје услуге приближава грађанима", рекао је Вулин.

Канцеларија се налази у просторијама ПИО фонда, филијала Врбас, улица Маршала Тита 78а.

Отварању Канцеларије присуствовао је и Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас. Он је овом приликом истакао да је за локалну заједницу веома важно да ова услуга од сада функционише у Врбасу, "Канцеларија је значајна из неколико разлога. Вршењем прегледа у свом граду смањује се притисак на буџет грађана који од сада не морају да путују на прегледе у Нови Сад, све своје захтеве моћи да реше овде, а процес ће сигурно бити знатно бржи. Ово је најбоља потврда добре сарадње општине Врбас и надлежних републичког министарства и покрајинског секретаријата, и надам се да ће она бити додатно унапређена и кроз пројекте које планирамо у наредном периоду. Све то резултује бољим квалитетом живота у општини Врбас", рекао је Глушац.

Свечаности у Врбасу присуствовао је и Славко Имрић, директор Покрајинског ПИО фонда, и Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...