Почело уређење и опремање игралишта за децу

На целој територији општине Врбас почињу радови на редовном одржавању дечијих игралишта и спортских терена, саопштено је из Одељења за комуналне и грађевинске послове ОУ Врбас.

"Радови се односе на саницију мобилијара на игралиштима и спортским теренима, односно браварске и браварско-заваривачке радове, антикорозивно фарбање, као и на столарске радове. Такође, извршиће се и замена поломљеног мобилијара на игралиштима. До краја маја биће уређено свих 30 игралишта о којима брине Општинска управа Врбас, као и спортски терени, а затим ће се до краја године изводити интервентин радови. За ове радове је у буџету општине Врбас издвојено 450.000 динара", наводи се у саопштењу Одељења за комуналне и грађевинске послове.

У току извођења радова игралишта ће бити затворена за коришћење из сигурносних разлога, па се моле родитељи да не доводе децу на игралишта на којим се одвијају радови.

Према речима Игора Миловића, руководиоца Одељења за комуналне и грађевинске послове, општина Врбас ће и ове године наставити са отварањем нових игралишта, али и са попуњавањем постојећих игралишта са новим мобилијаром и клупама. "До краја месеца биће постављена три нова игралишта, на углу улица Светозара Милетића и Бориса Кидрича, на крају улице Исе Секицког, код Српске православне цркве, и у улици Вука Караџића. На овим игралиштима биће постављен и урбани парковски мобилијар, клупе и канте за смеће. Игралиште у Бачком Добром Пољу, у улици Маша Јелићa, такође ће добити четири клупе и биће изграђена бетонска кадица са песком. У мају ће нова игралишта бити постављена у Равном Селу и у насељу Кудељара у Врбасу, док ће нов мобилијар бити постављен на више постојећих игралишта на целој територији општине", рекао је Миловић.

КУЛТУРА

20 ликовних уметника на Палети младих

24. апр 2018. КУЛТУРА

20 ликовних уметника на Палети младих

Биљана Јотић, историчарка уметности и овогодишња селектор...

Изабрани финалисти 50. Фестивала поезије младих

18. апр 2018. КУЛТУРА

Изабрани финалисти 50. Фестивала поезије младих

Жири јубиларног 50. Фестивала поезије младих у Врбасу, ко...

Два програма посвећена поезији у НБ "Данило Киш"

18. апр 2018. КУЛТУРА

Два програма посвећена поезији у НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" припремила је за наредне ...

Ликовна галерија КЦВ: Позив за откуп уметничких дела

16. апр 2018. КУЛТУРА

Ликовна галерија КЦВ: Позив за откуп уметничких дела

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је ПОЗ...

"Госпође у најбољим годинама" у НБ "Данило Киш"

10. апр 2018. КУЛТУРА

"Госпође у најбољим годинама" у НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће наредног уто...