Заједничка реализација мера политике запошљавања

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, разговарао је јуче са Зораном Мартиновићем, директором Националне службе за запошљавање, о мерама и програмима запошљавања доступним незапосленим лицима са евиденције НСЗ и послодавцима.

"Добро је да се општина Врбас определила да у свом буџету издвоји два милиона динара за програме запошљавања одређених циљних група које теже долазе до радног места. Наши програми и мере полтике запошљавања су и даље актуелни и спремни смо да средства из средина које нису довољно активне, усмеримо у средине у којим постоји велико интересовање за ове програме, као што је општина Врбас. Евидентно је да се овде доста лица опредлило за програме самозапошљавања, укупно је захтев поднело 59 лица, а наша је обавеза да их финансијски подржимо", рекао је Мартиновић након састанка.

Према његовим речима, за успешну реализацију мера политике запошљавања потребна је и спремност сваког појединца да активно учествује у обукама за усавршавање знања и вештина. "Кроз програме обуке прошло је деведесетак људи, пре свега кроз курсеве језика и информатичке обуке, јер послодавци то данас цене и траже код запошљавања", рекао је Мартиновић.

Састанку Глушца и Мартиновића присуствовао је и Вељко Ковачевић, заменик директора филијале НСЗ у Новом Саду.