Заједничка реализација мера политике запошљавања

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, разговарао је јуче са Зораном Мартиновићем, директором Националне службе за запошљавање, о мерама и програмима запошљавања доступним незапосленим лицима са евиденције НСЗ и послодавцима.

"Добро је да се општина Врбас определила да у свом буџету издвоји два милиона динара за програме запошљавања одређених циљних група које теже долазе до радног места. Наши програми и мере полтике запошљавања су и даље актуелни и спремни смо да средства из средина које нису довољно активне, усмеримо у средине у којим постоји велико интересовање за ове програме, као што је општина Врбас. Евидентно је да се овде доста лица опредлило за програме самозапошљавања, укупно је захтев поднело 59 лица, а наша је обавеза да их финансијски подржимо", рекао је Мартиновић након састанка.

Према његовим речима, за успешну реализацију мера политике запошљавања потребна је и спремност сваког појединца да активно учествује у обукама за усавршавање знања и вештина. "Кроз програме обуке прошло је деведесетак људи, пре свега кроз курсеве језика и информатичке обуке, јер послодавци то данас цене и траже код запошљавања", рекао је Мартиновић.

Састанку Глушца и Мартиновића присуствовао је и Вељко Ковачевић, заменик директора филијале НСЗ у Новом Саду.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"