Почели радови на опремању спортских терена у Врбасу

započeli radovi na godišnjem opremanju sportskih terena u Vrbasu

Данас су започели радови на годишњем опремању спортских терена у Врбасу и насељеним местима. Нове табле за кошеве са ојачаним крутим обручима и маталним мрежицама-ланцима биће постављене на спортским теренима у  „Шумици“ у Змајеву (радиће се и ојачање конструкције коша), Бачком Добром Пољу у ОШ „Вук Караџић“, затим на спортским теренима код старе хирургије и у насељима Косанчић и „Шећерана“.

Стубови за одбојку на песку са мрежама биће постављени на спортским теренима у „Јамурачи“ и Змајеву, док ће нова мрежа за одбојку бити постављена на постојеће стубове СД „Киме Виславски“. Нове мреже за голове за рукомет биће постављене на постојеће голове на теренима у улици Лазе Костића, „Јамурача“, „Младост“ и „Киме Виславски“.  Комплет голови за рукомет са мрежама биће постављени на терену код старе хирургије, док ће за мали фудбал бити постављени у Блоку 18 и „Шећерана“. Нове металне мрежице за кошарку поставиће се на теренима У Блоку Саве Ковачевић и Блоку 18, у улици Лазе Костића и теренима „Јамурача“ и „Младост“. Нове мреже за велике голове за фудбал поставиће се на стадионима „Шлајиз“ и у Бачком Добром Пољу.

Радове су обишли председник Привременог органа Врбас Милан Глушац и Јован Ковачевић.

„За замену дотрајалог мобилијара на спортским теренима ове године смо издвојили 500.000 динара без ПДВ-а. Наставићемо и даље да помажемо спортска друштва на целој територији општине Врбас, а у циљу промовисања спортско-рекреативних активности у нашој општини. У следећих неколико недеља, чим временске прилике дозволе биће урађени терени за одбојку на песку на спортским теренима „4. јули“ и „Младост“, који су уговорени крајем прошле године. До лета ће бити урађена и два терена за боћање, а која ће бити прилагођена и инвалидима. Такође биће набављено и око 400 м2 заштитних мрежа за спортске терене, који ће бити подељене спортским друштвима. Настављамо и даље са акцијама промовисања бициклизма и цикло туризма. У току је припрема документације за реконструкцију и проширење постојеће стазе од „Витала“ до „Класа“, али и нових стаза које би повезале Врбас са Кулом и Србобраном“, рекао је Глушац.

Радове на замени и допуни мобилијара на спортским теренима обавља фирма „Миравас“ из Бечеја, док надзор над радовима обавља Одељење за комуналне и грађевинске послове општинске управе Врбас.