Уређено најпопуларније излетиште у Куцури

Јавно комунално предузеће "Комуналац" учествовало је у акцији уређења излетишта и приобаља у Куцури крај преводнице, коју је организовао Еколошки покрет Врбаса. Излетиште је припремљено за бројне посетиоце који се очекују на првомајском уранку.

"Иако континуирано организујемо бројне акције и едукативне радионице с циљем унапређења животне средине, радо смо се одазвали позиву и активно учествовали у акцији Еколошког покрета. Екипа радника нашег предузећа, у сарадњи са осталим пријатељима акције, покосила је око 1,5 ха простора. Обезбедили смо вреће за одлагање пет амбалаже и кабастог отпада, као и сокове за освежење свих учесника акције. Задовољни смо сарадњом са Еколошким покретом Врбас, а у наредном периоду сарадњу ћемо и интензивирати", саопштено је из "Комуналца".

Чишћењу је претходила кратка инструктажа и радионица са ученицима петог разреда ОШ "Братство-јединство" Куцура, члановима Еколошке секције, о разврставању прикупљеног отпада и доброј навици запажања аномалија окружења. "Акцију смо спровели с мноштвом партнера. То нам је увек и главни приоритет да окупимо што више људи из сва три сектора друштва, како би направили акцију која ће иза себе оставити позитивне ефекте. Трава је покошена а деца су имала велики посао да покупе смеће након кошења. Поравната је и инспекцијска стаза, која је сада условнија, док се не нађе трајније решење" ,рекао је председник ЕПВ Ратко Ђурђевац.
Акција уређења изведена је у оквиру пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"