Школа дигиталне фотографије и веб дизајна за основце

Центар за развојне пројекте Врбас организовао је у Oсновној школи "Братство-јединство" свечану доделу диплома учесницима школе дигиталне фотографије и веб дизајна. Кроз двомесечни програм и основну обуку талентовани ученици основних школа обучени су за самостално креирање и обраду дигиталних фотографија и израду веб сајтова. Учесници програма крунисали су рад заједничким пројектом на којем су применили сва стечена знања током обуке и на тај начин најбоље промовисали обуку коју су прошли.

По програму Акционог плана политике за младе у 2017. години за повећање броја младих који су обухваћени неформалним образовањем, подржаног од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, за разлику од класичних информатичких обука које су постале превише уобичајене и доступне у данашњем друштвеном окружењу, овакав вид обуке било је веома занимљив, заједничја је оцена свих полазника и предавача. То се најбоље може видети на сајту www.mojvrbas.org.rs

Председник центра за развојне пројекте Врбас Момир Мишовић, захвалио се овом приликом присутним учесницима школе дигиталне фотографије и веб дизајна, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и покрајинском секретару Владимиру Батезу, Општинској управи Врбас и председнику општине Милану Глушцу, директорки ОШ "Братство-јединство" Славици Шестовић, који су обезбедили простор и опрему за реализацију обуке, као и ДТГ штампарији ВизиоШоп за подршку. Он је посебно истакао да "развијање креативности употребом информатичких средстава помаже младима да разумеју свет око себе, али и да искажу своја лична искуства и идеје".

"С обзиром да живимо у доба дигиталне ере и да је информатичка писменост неопходна, надамо се да ће овакви пројекти и даље бити подржани од стране различитих друштвених институција и друштвено одговорних компанија. Потребна нам је анализа образовних профила који ће бити потребни у будућности. Поред формалног, мора се указати и на значај нефомалног образовања и обука, како би се охрабрила креативност и предузетнички дух малдих", рекао је приликом уручивања диплома Мишовић.