Прва акција за помоћ породици Макша

Након позива јавности да се укључи у акцију прикупљања помоћи породици Макша, чија су два члана трагично изгубила живот у саобраћајној несрећи у Бугарској, поједина удружења грађана почела су са организовањем хуманитарних акција са овим циљем.

Удружење грађана "Женски центар Хоризонт" организоваће 18. јула хуманитарну акцију у фитнес парку у насељу 4. јули. Према речима Мирјане Копривице, председница "Хоризонта", у оваквим тренуцима потребно је на делу показати хуманост. "Морамо да помажемо једни другима. Као заједница треба да промовишемо хуманост, истрајност, као и здрав начин живота, и отуда идеја да спојимо све те вредности кроз ову акцију", рекла је Копривица.

"Акција је замишљена тако да професионалци показују вежбе на справама у недавно изграђеном фитнес парку, и да промовишу здрав начин живота. Уз то ће посетиоци моћи да по симболичним ценама купе храну и освежавајућа пића. Драго ми је што у овој спортско-хуманитарној акцији као донатори учествују многе приватне фирме", рекао је Игор Шкундрић, извршни директор у ЈКП "Комуналац".

Специјални гости акције биће "Bar strong", група која се бави уличним тренингом, иначе овогодишњи победници тв емисије "Ја имам таленат". Хуманитарну акцију организују општина Врбас, УГ "Женски центар Хоризонт", ЈКП "Комуналац" и Црвени крст Врбас.