Врбасу 35 милиона за приступни пут ка ЦППОВ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима градова, општина, здравствених институција и институција социјалне заштите, које су оствариле право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Један од уговора потписао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, којој је за пројекат реконструкције и доградње приступне саобраћајнице до Централног постројења за прераду отпадних вода припало 35.744.541 динара. 

Обраћајући се присутнима, председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је након усвајања ребаланса покрајинског буџета, Влада у веома кратком року успела да распише конкурсе за доделу ових средстава и да су, свега три дана након закључења конкурса припремљени данашњи уговори, вредни близу 800 милиона динара. На тај начин, кроз добру организованост и координацију на покрајинском нивоу, показана је ефикасност у раду када је реч о реализацији великих јавних инвестиција на територији Војводине. Мировић је поручио корисницима ових бесповратних средстава да и они буду што ефикаснији у крајњој реализацији пројеката, као и да на време припремају пројекте за нови конкурс који ће бити расписан или крајем ове, или на самом почетку наредне године.

Председник Покрајинске владе је још рекао да је Покрајина за протеклих годину дана обезбедила средства за низ пројеката у 44 од 45 локалних самоуправа на територији АП Војводине.

Влада је данас определила 791.539.310,28 динара за 25 пројеката на територији 22 локалне самоуправе, чија реализација ће допринети равномерном и бржем развоју АП Војводине. Средства су додељена за финансирање и суфинансирање пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, образовања, здравствене заштите и социјалне заштите.Изражавајући задовољство због одобреног пројекта, Милам Глушац, председник општине Врбас, истакао је да се са изградњом приступног пута окончава још једна уговорна обавеза локалне самоуправе, која је преузета при потписивању уговора о изградњи ЦППОВ. "Све наше уговорне обавезе услели смо да испунимо. Истовремено, непрестано ургирамо да се заврше радови на изградњи линије муља на постројењу, и имамо уверавања из Министарства пољопривреде да ће посао бити настављен. За нас је веома важно да се други највећи пројекат Европске уније у Србији што пре оконча, јер желимо да наставимо да радимо на решавању загађења Великог бачког канала, а изградња ЦППОВ је предуслов тога. Хвала Влади Војводине и Управи за капитална улагања што подржавају наше пројекте и чине све да и наша општина буде важан део широког пројекта развоја Војводине", рекао је Глушац. 

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...