Удружење грађана "Мултиарт" обележило славу

Чланови Удружења грађана "Мултиарт", које пружа подршку оболелој деци, особама са инвалидитетом, ретким болестима и социјално угроженим категоријама, обележили су славу Свети Пантелејмон. Око славске свеће и колача окупили су се бројни пријатељи "Мултиарта", волонтери и активисти, што је била још једна прилика за разговор о функционисању удружења.

"Заиста је дивно проводити време са децом и родитаљима који се окупљају у 'Мултиарту'. Састајемо се сваке суботе и током целе године организујемо разне активности за децу. У почетку је требало мало времена да се приближимо једни другима, а сада је сјајно. Сви једва чекамо и радујемо се сваком сусрету, и деца и родитељи. Материјални моменат нас онемогућава до спроводимо многе наше идеје у дела, али увек има и оних људи који се сами јаве да помогну. Надам се да ће Дневни боравак за децу са посебним потребама бити ускоро оспособљен, јер ће то у многоме свима олакшати функционисање", рекла је Сузана Митровић, једна од активисткиња "Мултиарата".

Ове године гост на слави удружења била је и Маја Копривица, социјална радница која већ годинама живи у Мелбурну у Аустралији. "Драго ми је да у Врбасу постоје људи који су успели да помере нешто са мртве тачке када су у питању деца са посебним потребама и њихови родитељи. Драгоцена су оваква удружења, али им је неопходна много већа подршка државе. Они у удружењу више помажу једни другима, што је добро, али морају државне институције да се укључе. У Аустралији је то системски много боље уређено, мада и тамо родитељи деце са посебним потребама наилазе на многе препреке. То ипак нису исти проблеми. Приступ је тамо много бољи, имају све неопходне информације, све им је доступно. Надам се да ће у Врбасу имати слуха за потребе овог и сличних удружења", рекла је Копривица.

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...