Почело уклањање амброзије

На основу Програма заштите и унапређења животне средине у општини Врбас, екипе Пословне јединице "Чистоћа" ЈКП "Комуналац" почеле су да уклањају амброзију са јавих површина. Из предузећа подсећају да законске одредбе намећу да уз службе за одржавање чистоће и зелених површина, амброзију морају да уклањају и власници и корисници јавних површина, пољопривредних поседа, путева и водотокова. Ова коровска биљка цвета крајем августа и почетком септембра па је право време за акцију.

"Механичко кошење амброзије, која је веома инвазивна коровска биљка и најпознатији и најопаснији узрочник поленских алергија, ради се по налогу надлежних из локалне управе. Површине које су овим систематским програмом сузбијања обухваћене су: Јамурача, површина између улица 12. војвођанске и Петефи бригаде и путни појас Врбас - Кула. Од механизације на терену су  бочна косачица и тримери. Захваљујући бочној косачици, ове године радови ће бити у много краћем року завршени", рекла је Милица Деметер из ПЈ "Чистоћа".

Локације са којих ову биљку треба уклонити одредило је Одељење за заштиту животне средине и енергетски менаџмент општине Врбас, у сарадњи са месним заједницама. У поређењу са претходном годином, према извршеним проценама, површине под овом коровском биљком су непромењене.

 

КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...