Избегличким породицама уручени кључеви кућа

Невенки Игњатовић и Драгану Ристићу, избеглицама стално настањеним у општини Врбас, данас су уручени кључеви од кућа, једне у Врбасу а друге у Бачком Добром Пољу, чиме ће две избегличке фамилије из којих долазе ове особе, после 20 година подстанарског живота трајно решити стамбено питање.

Изабраним породицама кључеве су предали Милан Глушац, председник општине, и Данијела Илић, чланица Општинског већа. Вредност ова два објекта са окућницом износи 2,8 милиона динара, а обе породице додатно ће добити по 200.000 динара за грађевински материјал за додатмо уређење кућа.

"У претходном периоду обезбедили смо више од 80 милиона динара за економско оснаживање избеглих и расељених лица. Само од почетка 2017. године до данас успели смо да обезбедимо више од 10 милиона динара за њихову лакшу интеграцију у нашој заједници. Посебно је задовољство било данас када смо уручили двема породицама кључеве кућа. После више од 20 година они су добили кров над главом, а ускоро ће добити и грађевински материјал помоћу којег ће уредити куће. Веома је важно да избегличка лица прате конкурсе, а локална самоуправа и тим који ради на пројекту збрињавања избегличких породица ће, као и до сада, максимално помоћи", рекао је Глушац.

Према речима Данијеле Илић, чланице Општинског већа, у наредном периоду избегличке породице могу очекивати нове конкурсе за реализацију пројеката економског оснаживања и стамбеног обезбеђивања. "Са задовољством могу да приметим да су избегла лица заиста интегрисана у нашу средину, а то је и циљ локалне самоуправе кад спроводи ове пројекте. Желимо да им помогнемо на све начине и драго ми је што су људи стекли слободу да нам се обрате. Ово уручивање уговора за мене представља заиста велику сатисфакцију. У нашој општини потребу да реши стамбено питање има још око 35 породица и наредном периоду их очекују нови конкурси", рекла је Данијела Илић.

Невенка Игњатовић је пре двадесетак година стигла у Врбас из Петриње у Хрватској, а данас је постала власница сеоског домаћинства у Бачком Добром Пољу. "Никако нисмо могли да повратимо имовину из Хрватске и овде као подстанар живим све време. Неизмерно сам захвална општини Врбас, а пре свега Данијели Илић, која нам је много помогла, и у сваком тренутку била на располагању. Коначно ћемо моја деца и ја имати сопствени кров над главом, једино сам тужна што мој муж, који је преминуо пре три године, није дочакао овај тренутак", рекла је Невенка.

КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...