"Пажљивко" посетио најмлађе Врбашане

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас организовао је за ученике првих разреда основних школа и предшколце ПУ "Бошко Буха" нову акцију "Kултурно и некултурно у саобраћају".

За ову прилику у великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић" изведен је интерактивни позоришни комад у ком је о основним саобраћајним правилима деци говорио Пажљивко, заштитни лик Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. Такође, у холу ЦФК била је постављена ликовна изложба радова предшколаца на тему шта је културно чинити, а шта не приликом учествовања у саобраћају. Акцији у Врбасу која је део пројекта "Полиција у локалној заједници", присуствовало је око 1.000 малишана.

Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја, истакао је да је након испитивања и анализе, општина Врбас прва у којој је спроведен пројекат "Културно и некултурно у саобраћају". "Предшколци су имали могућност да своју целодневну активност усмере у тему саобраћаја кроз призму културе. Њихови цртежи показали су како разумеју ову тему, како се у саобраћају понашају они сами, њихови родитељи и други учесници, колико греше или не, и тако нам указали на неки важне околности. Агенција за безбедност саобраћаја сарађује редовно са општином Врбас и задовољство нам је да заједно можемо да подижемо безбедност свих учесника а посебно младих, у саобраћају", рекао је Илић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, подсетио је да локална самоуправа, њен Савет за безбедност саобраћаја, већ низ година спроводи пројекат "Полиција у локалној заједници", кроз који је до сада прошло више хиљада грађана и едуковало се о разним темама. "Ово је четврта акција у 2018. години. Имали смо школске патроле које су бринуле о деци на путу од куће до школе, едукације за мотористе и бициклисте и разне друге акције, и уверен сам да ћемо и у наредном периоду наставити добру сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Полицијском станицом Врбас, свим школама и предшколском установом, јер нам сигурност учесника у саобраћају мора бити приоритет", рекао је Глушац.  

Прилог РТВ

 

 

КУЛТУРА

"Ноћ позоришта" у Врбасу

16. нов 2018. КУЛТУРА

"Ноћ позоришта" у Врбасу

Врбас је један од градова који се придружио манифестацији...

Промовисан зборник радова "Поезија Небојше Деветака"

13. нов 2018. КУЛТУРА

Промовисан зборник радова "Поезија Небојше Деветака"

У Матици српској у Новом Саду представљен је зборник радо...

Два дана цртања у Ликовној галерији

13. нов 2018. КУЛТУРА

Два дана цртања у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће нар...

Рефлектор театар стиже и у Врбас

07. нов 2018. КУЛТУРА

Рефлектор театар стиже и у Врбас

Независна, омладинска трупа Рефлектор театар отвориће вој...

Нова столарија у библиотеци у БДП

05. нов 2018. КУЛТУРА

Нова столарија у библиотеци у БДП

Народна библиотека "Данило Киш" издвојила је средства за ...