Млади из Берана и Сарајева у посети Врбасу

Након што су последњих месеци били гости пријатеља у Беранама и Сарајево, ученици Средње школе "4. јули" добили су ових дана прилику да буду домаћини деци из ова два града. Њихово дружење део је пројекта "Лепота различитости" који се бави интеркултуралним дијалогом.

За младе Беранце и Сарајлије, као и њихове другаре из Врбаса, данас је уприличен пријем код председника општине Врбас Милана Глушца и његових сарадника, а затим и посета Градском музеју.


"Ово је леп пример прекограничне сарадње које су оствариле школе. Врбас као мултиетичка средина уме да спроведе овакав пројекат, можемо свима да покажемо како се остварује складан суживот етничких заједница, што представља једно од највећих богатстава града. Потрудићемо се да младим гостима из Берана и Сарајева представимо наш град у најлепшем светлу, како би из њега понели најлепше успомене", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас. Заједно са њим младе из Црне Горе и Босне и Херцеговине дочекали су и Даница Парошки, помоћник председника општине за послове образовања и васпитања, Предраг Ројевић, саветник председника општине, и Срђан Станић, члан Општинског већа.

Поред Средње стручне школа из Врбаса, која је носилац пројекта, у реализацији учествују и Удружење за подршку особама са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево "Оаза" и Средња стручна школа из Берана. Реализацију пројекта омогућила је Регионална канцеларија за сарадњу младих - RYCO.

Прве позитивне утиске о Врбасу исказао је и Мехдија Адровић, координатор пројекта испред Средње стручне школе из Берана. "Сви смо заједно направили један круг - Сарајево, Беране и сада Врбас. Радује нас посета равној Војводини и први пут сам овде, а толико тога сам чуо лепог о њој. Већ од јутрос почињу да оживљавају многи утисци које сам до сада стицао из прича и надам се ће тако бити током целог боравка у Врбасу. Истовремено, утисци које су млади Врбашани понели из нашег града, Берана, као и из Сарајева, били су веома лепи, па се надам да ће и наши бити такви. Уверен сам у добро домаћинство Врбаса", рекао је Адровић.



 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"