"Србија у ритму Европе" - Врбас пева за Русију

Врбас ће поново бити део највећег музичког спектакла за младе у нас - "Србија у ритму Европе", најавили су данас заједно Игор Карадаревић, директор програма ове манифестације, и Милан Глушац, председник општине Врбас. Овога пута деца из Врбаса представљаће Руску Федерацију и певаће на руском језику.

"Нема сумње, највећи дечији пројекат и програм код нас је 'Србија у ритму Европе'. У њему је 25 амбасада, 20 градоначелника и председника општина, који су нам кроз дугогодишњу сарадњу постали и пријатељи, и онда нам није тешко да се снажно трудимо да реализујемо бројне пројекте које заједно осмишљавамо. Са Врбасом имамо петогодишњу успешну сарадњу и сигуран сам да ће она изнедрити и неке нове успешне послове, попут онога када смо са Амбасадом Турске и Развојном агенцијом 'Тика' градили и изградили парк пријатељства и игралиште за децу. Радује нас што у Врбасу увек чујемо неке нове идеје како продубити нашу сарадњу на добробит свих грађана. Зато је важно имати активне учеснике у спектаклу "Србија у ритма Европа" и стално предлагати пројекте", рекао је Игор Карадаревић. Он је изразио уверење да би евентуална победа Врбаса на такмичењу које је заказано за јун 2019. године у Врњачкој Бањи, показала да је Врбас спреман да буде добар домаћин "Србији у ритму Европе" и Првој ТВ у 2020. години.

За ову прилику првим људима музичког такмичења "Србија у ритму Европе" приказан је мали подсетник на петогодишњу сарадњу и предложено неколико пројектних идеја у ком би смеру сарадња могла да се настави.

"Желели смо да наставимо учешће у такмичењу 'Србија у ритму Европе' јер је то добра прилика за представљање Врбаса и његових младих људи, али и за повезивање са амбасадорима европских држава. 'Србија у ритму Европе' вам омогућава да се представите на важним местима, да покажете шта знате и имате, и зато се трудимо да сваке године будемо креативни, да пошаљемо најбољу децу и дођемо до победе, јер желимо да будемо и организатори великог такмичења, не само учесници. Радујемо се јер представљамо Русију, што ће нам бити прилика да још учврстимо већ добре односе са Амбасадом Русије, и тако добијемо подршку за изградњу садржајних односа са појединим руским градовима, што већ чинимо", рекао је Глушац.

КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

23. нов 2018. КУЛТУРА

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

Народна библиотека "Данило Киш" организовала је синоћ про...

Филмови са 27. Међународног фестивала етнолошког филма у Врбасу

23. нов 2018. КУЛТУРА

Филмови са 27. Међународног фестивала етнолошког филма у Врбасу

Само нешто више од месец дана након одржавања у Етнографс...