Додељене награде "Капетан Миша Анастасијевић"

Осамнаест привредних и друштвених представника и стваралаца са територије АП Војводине, који су својим залагањем у науци, култури, образовању, предузетништву и информисању допринели развоју заједнице, добило је овогодишњу награду "Капетан Миша Анастасијевић". Додела награда уприличена је у ректорату Новосадског универзитета.

Међу лауреатима нашле су се и две особе из општине Врбас; Душко Ћутило, директор Фонда за избегла лица и сарадњу са Србима у региону, који је награђен за доброчинство и бригу о избеглим лицима, и Љубинка Недовић, главна и одговорна уредница регионалног листа Бачка прес, која је награђена за унапређење и развој локалних медија.

Одлуку о добитницима плакете и златника са ликом Мише Анастасијевића, који је уметничко дело академског вајара из Београда, Љубише Манчића, донео је вишечлани жири којим је председавао проф. др Радован Пејановић. "Тешке су ове године, посебно ове задње две, али одолевамо и успевамо да одржимо ово. Мисија ове награде јесте да афирмише све оне ствараоце који дају допринос нашој економији, нашој уметности и књижевности", рекао је проф. др Радован Пејановић, председник жирија награде "Капетан Миша Анастасијевић".

Велики српски трговац и добротвор из 19. века, дунавски капетан Миша Анастасијевић, оставио је патриотске подухвате у завет будућим генерацијама, што треба да буде звезда водиља, како овогодишњим, тако и пређашњим лауреатима, истакао је стручни жири.

Прилог РТВ

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"