Деца са Косова и Метохије у посети Врбасу

Председник општине Врбас Предраг Ројевић, заједно са сарадницима, организовао је свечани пријем за ученике основних школа из Лепосавића, Лешка и Сочанице са Косова и Метохије. Више од 50 ученика од петог до осмог разреда стигло је у Врбас, у склопу дугогодишње интезивне сарадње општина Врбас и Лепосавић. Ђаци са Косова и Метохије смештени су у хотелу Центра за физичку културу "Драго Јововић", где на располагању имају отворене и затворене базене, спортске терене за многе дисциплине и друге садржаје.

Уз речи добродошлице, Ројевић је овом приликом истакао да општина Врбас настоји да максимално буде укључена у активности очувања културе и традиције српског народа на Косову и Метохији које спроводе председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Србије.

"Изузетно ми је драго што смо имали прилику да угостимо нашу децу са Косова и Метохије, из Лепосавића, Лешка и Сочанице. За нас у општини Врбас је изузетно важно што можемо да организујемо овакве посете. На тај начин деца из наше општине и деца из Лепосавића развијају пријатељске односе, баш као што и наше две општине негују и развијају пријатељске везе", рекао је Ројевић.

За госте из општине Лепосавић припремљен је вишедневни програм – они ће се забављати на базенима Центра за физичку културу „Драго Јововић“ и уживати у биоскопским пројекцијама, посетиће Градски музеј Врбаса, православну цркву и друге културне установе, а следи и посета Новом Саду и пријем у Покрајинској влади.

У питању је наставак одличне сарадње Врбаса са општином Лепосавић, а председнк општине Врбас Ројевић је претходне године посетио ову општину на КиМ, где је упутио поруку да "Срби са Космета никада неће бити сами". Општина Врбас је тада финансијки подржала обнову цркве у селу Каменица, а обезбедила је и рачунарску и ТВ опрему деци из основне школе у селу Лешак.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"