Дечја недеља и Месец књиге - конкурс и повлашћен упис у ЈБ "Данило Киш"

У оквиру Дечје недеље 2023, која се обележава од 02. до 07. октобра, Јавна библиотека "Данило Киш" обнављаће старе и вршити нове уписе у чланство ученика свих основних и средњих школа, као и деце млађе старосне доби, по повлашћеним условима, саопштено је из ове установе.

"У следу октобра Месеца књиге, Одељење за децу и младе и Одељење за одрасле Јавне библиотеке 'Данило Киш', као и у свим библиотечким огранцима, дозволиће попуст од 50% у односу на висину износа индивидуалне и породичне чланарине, утврђеног за 2023. годину, и то: Одељење за децу и младе у периоду од 09. до 31. октобра, и Одељење за одрасле у периоду од 09. до 14. октобра. Право на попуст имаће и постојећи и нови чланови, а чланарина ће важити годину дана", наводи се у саопштењу.

Такође, у знак обележавања Дечје недеље, Одељење за децу и младе ЈБ "Данило Киш" и Културни центар Врбас, под покровитељством општине Врбас, расписали су ликовни конкурс за децу предшколског и млађег узраста Предшколске установе "Бошко Буха", те литерарни и ликовни конкурс за ученике свих основних и средњих школа, као и за штићенике Удружења за помоћ МНРО "Кућица", на тему "ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ", што је и слоган овогодишње Дечје недеље. 

Ликовне радове деце предшколског, али и млађег узраста, као и литерарне и ликовне радове ученика свих основних и средњих школа, те Удружења за помоћ МНРО "Кућица", могуће је доставити лично или поштом на адресу: Јавна библиотека "Данило Киш", Маршала Тита 87, 21460 Врбас, најкасније до петка, 13. октобра. Сви литерарни и ликовни радови морају садржати име и презиме учесника у конкурсу, и податке о институцији образовања коју учесници похађају. Пожељно је да литерарни радови буду у штампаној форми. Број литерарних и ликовних радова није ограничен.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"